סטטוס החזר מס – חושבים שאתם זכאים לקבלת החזרי מס? כל מה שחשוב שתכירו מהצעד הראשון ועד לזיכוי חשבון הבנק שלכם

אנשים רבים זכאים להחזרי מס מרשות המיסים בגין הורדות גבוהות מהנדרש, אי התחשבות בנקודות הטבה או מעבר בין עבודות שלא נלקח בחשבון. אך למרות זאת, בודדים האנשים שאכן בוחרים לבדוק את הנושא במטרה לענות על סטטוס החזר מס ולקבל את כל המגיע להם חזרה. הסיבה המרכזית בגינה רבים נמנעים מבדיקת תקינות הורדות המיסים היא החשש מהתמודדות עם הליך ביורוקרטי, ארוך ומייגע. לא מעט אנשים סבורים כי הליך בדיקת זכאות החזר מס שלילי מצריך מהם התמודדות עם הליכים ארוכים, תורים בלתי נגמרים במשרדים ממשלתיים והמתנה ארוכה עד לקבלת תוצאות. לכן, חשוב להדגיש ולומר כי במידה וגם אתם סבורים שאחוזי המס שנוכו ממשכורתיכם גבוהים מידי, ישנה אפשרות של בדיקת סטטוס החזר מס פשוטה, מהירה ויעילה במיוחד. אם עד לפני מספר שנים נדרשתם להגיע למשרדים ממשלתיים ולבלות חצי יום בהמתנות ובהעברות בין מחלקות ופקידים, הרי לנו שכיום ישנה אפשרות של בדיקת זכאות סטטוס החזר מס ברשת.

החזרי מס – זכותך מסייעים לאנשים רבים לקבל את מלוא החזרי המס המגיעים להם ללא המתנות ארוכות, בזבוז ימי עבודה, בירוקרטיות בלתי נגמרות ולא מעט ניירת. אז לפני שגם אתם מתחילים בהליך בדיקת סטטוס החזר מס, חשוב שתכירו את אופן החישוב בעזרתו רשות המיסים מחליטה לנכות אחוזי מס שונים מהמשכורות שלכם.

חושבים שגובה ניכויי המיסים מחושב על פי המשכורת החודשית שלכם? טעות בידכם – כך מחשבים את גובה ניכויי המיסים לכל עובד

ראשית, חשוב לפתוח ולומר כי בניגוד למקובל לחשוב, חישוב ניכויי המס נקבע על סמך ההכנסה השנתית ולא החודשית. רבים סבורים כי גובה ניכויי המס נקבע בהתאם לסך ההכנסה החודשית שלהם, שהרי רואים ניכויי מס חודשיים מידי חודש בחודשו. ונשאלת השאלה הפשוטה, אם ניכויי המס מחושבים על סמך גובה ההכנסה השנתית, מדוע בכל זאת כולנו רואים הורדות מס חודשיות בכל תלוש? התשובה לכך היא מחשש להכבדה על משק בית ממוצע בישראל. רשות המיסים החליטה לחלק את סך תשלומי המס השנתיים ל 12 תשלומים חודשיים בכדי להימנע מהורדות גדולות ומשמעותיות התשלום אחד, מה שעלול לפגוע בהתנהלותו התקינה של משק בית ממוצע בישראל. אך השאלה היסודית יותר היא כיצד רשות המיסים יודעת כמה אחוזי מס לנכות ממשכורת שנתית כבר בתחילת השנה? סך ההכנסה השנתית עדיין לא ידועה. התשובה לכך היא הבסיס למקרים רבים בגינם לא מעט אנשים כיום זכאים לסטטוס החזר מס.

הערכה מושכלת שלא אחת מתבררת כשגויה ולא מדויקת – כל הסיבות בגינן רבים כיום זכאים להחזרי מס

רשות המיסים מעריכה בהערכה מושכלת את סך ההכנסה השנתית של כל עובד ועל סמך הערכה זו מנכה מיסים מהמשכורת החודשית. במידה ועובד מסוים מרוויח 10,000 שקלים בחודש, רשות המיסים יודעת להעריך כך סך הכנסתו השנתית היא 120,000 שקלים מידי שנה (סכום ההכנסה החודשית כפול סך חודשי העבודה בשנה). בהתאם להערכה זו, רשות המיסים קובעת את אחוזי הניכוי הנדרשים ומתחילה בניכויים כבר מחודש העבודה הראשון בשנה. במקרים רבים שיטה זו מוכיחה את עצמה כיעילה ומדויקת אך ברבים אחרים היא מתגלה כבעייתית. כל שינוי לא צפוי בסך ההכנסה החודשית, עתיד לגרום ליצירת פערי מס שיזכו את העובד בהליך סטטוס החזר מס. בהמשך לדוגמה שהוצגה מעלה, במידה ומשכורתו של אותו עובד מקוצצת ל 8,000 שקלים בלבד מכל סיבה שהיא, סך ההכנסה השנתית ישנה ויעמוד על כ 96,000 שקלים בלבד.

כמובן שהחישוב עשוי להשתנות בהתאם למועד שינוי המשכורת אך בכל מקרה, סך ההכנסה השנתית יהיה נמוך יותר מסך ההכנסה השנתית בעזרתה רשות המיסים חישבה את הניכויים. החזרי מס – זכותך מסייעים לאנשים רבים לקבל את כל כספי המיסים שנוכו ממשכורתם שלא לצורך.

לא ניצלתם את נקודות ההטבה שלכם? תוכלו לקבל אותם חזרה עד שש שנים אחורה!

אספנו עבורכם את המקרים השכיחים ביותר בגינם רבים נופלים בין הכיסאות ונדרשים לשלם מיסים גבוהים יותר מאלו שהם חייבים לשלם בהתאם להכנסתם השנתית. הסיבה הראשונה בשכיחותה היא אי הכרה בנקודות זיכוי. כיום יש לא מעט נקודות זיכוי המאפשרות לכל הזכאים בהן ליהנות מהטבות מס שונות. הטבות מס לגרושים, הטבות מס על כל ילד, הטבות מס לגרים באזורי פריפריה, למחזיקים בתואר ראשון, לחולים, נכים או מאותגרי נפש ועוד הם רק חלק קטן מרשימת נקודות ההטבה המזכות פלח גדול באוכלוסייה בהטבות מס. גרושים רבים כלל לא מכירים בעובדה כי הם זכאים לקבלת הטבות מס לגרושים, מה שעשוי לזכות אותם בהחזרי מס על סך באלפי ואף עשרות אלפי שקלים במרוצת השנים. גרים בפריפריה או מחזיקי תואר אקדמי רבים לא מודעים למלוא זכויותיהם, מה שגורם לניכויי מס גבוהים יותר מאלה שאמורים לנכות באמת.

הסיבה השנייה בגינה רבים זכאים כיום לקבלת סטטוס החזר מס שלילי הוא פציעה, חולי או כל גורם להיעדרות רבת ימים ממקום העבודה. כפי שהזכרנו מעלה, גובה ניכויי המס נקבע בהתאם לסך ההכנסה השנתית המחושבת מראש בהערכה מושכלת על סמך הכנסתו החודשית של כל עובד. היעדרות רבת ימים מכל סיבה שהיא תגרום לירידה בסך ההכנסה השנתית, מה שפעמים רבות לא מחושב בניכויי המיסים.

נשים בהיריון ועצמאים – המקרים השכיחים שנופלים בין הכיסאות

אם לא די בכך, הסיבה השלישית היא מעבר בין מקומות עבודה במהלך השנה ושינויים בסך המשכורת החודשית. כל שינוי במהלך השנה עתיד להוביל לבלבול שיכול לזכות אתכם באלפי ואף עשרות אלפי שקלים במרוצת השנים. גם נשים בהיריון שיוצאות לשמירת הריון או לחופשת לידה לאחר לידתן צפויות לשלם אחוזי מס גבוהים יותר מאלה שהן צריכות לשלם בהתאם לסך הכנסתם השנתית. חשוב להדגיש ולומר כי גם עצמאיים זכאים להליך סטטוס החזר מס שלילי במידת הצורך. אחת הסיבות המרכזיות בגינן עצמאים משלמים מיסים גבוהים יותר מאלה שהם נדרשו לשלם היא הכרה בהוצאות בית העסק. רשות המיסים מכירה בהוצאות עיסקיות רבות כך שהן מורידות את סך ההכנסה השנתית. אז לאחר שהבנו שישנם רבים שנופלים בין הכיסאות משלל סיבות ומשלמים מיסים שלא לצורך, חשוב שתכירו כמה נקודות חשובות אודות הליך סטטוס החזר מס שלילי וקבלת הזיכוי.

סטטוס החזר מס
סטטוס החזר מס

כך תקבלו החזרים – ישירות לחשבון הבנק ובתוספת ריבית שנתית בת 4%

הליך סטטוס החזר מס שלילי מזכה את העובד בהחזר כל הפרשי המס ששילם שלא כהוגן בצירוף ריבית שנתית בת 4%. כלומר, מעבר לכך שתוכלו לקבל את כל כספיכם חזרה, תקבלו אותו גם בתוספת ריבית. מעבר לכך, חשוב לדעת שניתן לדרש החזר מס שלילי עד שש שנים מתום שנת המס בה חלה הטעות. החזרי מס זכותך לא אחת מזכים לקוחות רבים על שנים רבות אחורה, מה שיכול להגיע להחזרים של עשרות ואף מאות אלפי שקלים. אז אם גם אתם חושבים שאתם משלמים אחוזי מס גבוהים מידי בהשוואה למשכורת שלכם, שווה לבדוק בעזרת הליך אינטרנטי מהיר ויעיל ולקבל את כל המגיע לכם חזרה בתוספת ריבית שנתית לא מבוטלת. החזרי מס – זכותך מסייעים ללקוחות רבים לעשות זאת נכון.

עוד משהו מעניין על: החזר מס למובטלים, החזר מס לעצמאים

דה מארקר לוגו

החזר מס: כל מה שאתם צריכים לדעת

05 יולי 2020

דילוג לתוכן